De ingang van Circuit Zandvoort | Beeld: Jelmer Koper

Nog altijd onduidelijkheid rond financiën F1 Zandvoort

By Redactie
Door Redactie
Laatste update:

De gemeente Zandvoort krijgt 100.000 euro aan vergoeding van de Dutch Grand Prix voor het gebruik van parkeerplaatsen. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief die vandaag is verschenen, na enkele vragen vanuit de raad. Eerst was dit bedrag geraamd op zo’n 75.000 euro.

Het bedrag van een ton is vloeit voort uit een herberekening van de gemiddelde parkeerinkomsten in de maand mei van drie jaar geleden. Eerst werd gedacht dat een bedrag van 75.000 euro als inkomstenpost zou volstaan. Nu komt wethouder Raymond van Haeften daar op terug. “Gezien de op dat moment geldende (dag)parkeertarieven vond de gemeente het echter billijk om uit te gaan van een hogere vergoeding, namelijk € 100.000.”, valt te lezen in de brief.

In het najaar van 2019 is dit bedrag opgenomen in het ‘financiële was-wordt overzicht’. Uit beantwoording op vragen van Groen Links blijkt dat in januari 2020 een voorstel is gedaan door de gemeente om een vergoeding van 100.000 euro te vragen. Dit zou ook onderdeel worden van het totale financiële pakket inclusief het veelbesproken zanddepot. Daarom is ook door het college besloten om van dit bedrag optimaal gebruik te maken voor de inzet van parkeerplaatsen.

Volgens fractievoorzitter van GroenLinks, Karim el Gebaly, zit de berekening voor de tot standkoming van dit bedrag vreemd in elkaar. “Ik vind dat er duidelijkheid en openheid moet komen over de inkomsten voor de gemeemte Zandvoort. De burger schiet er anders bij in en betaald de rekening.”, aldus El Gebaly.

Verder wordt in de brief nogmaals toegelicht dat er een kostenbesparing is ingezet van zo’n 150.000 euro voor parkeerplaatsen en opslag van strandhuisjes. In de raadsvergadering van 16 februari 2021 heeft wethouder Van Haeften toegelicht dat deze besparing niet als inkomsten voor het Formule 1 project kan worden opgenomen.

Tijdens de eerst volgende raadsvergadering van 20 april zullen de gehele financiën Formule 1 als bespreekstuk weer op de agenda staan.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl

© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.
© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.