Skip to main content
Evenement aanmelden

Buitenspeeldag 2024 in de Flemingstraat

By Redactie
Laatste update:
Vandaag organiseerde Sportservice Zandvoort de jaarlijkse Buitenspeeldag in Zandvoort Nieuw-Noord, specifiek in de Flemingstraat. Dit evenement, onderdeel van een landelijk project van Jantje Beton, heeft als doel buitenspelen te stimuleren. Er waren diverse spellen opgezet om kinderen te vermaken, en ook Buurtgezinnen was aanwezig om met de ouders te praten.
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 12 juni 2024 wordt heel Nederland weer één grote speelplek!
Veel kinderen namen deel aan de spellen en genoten zichtbaar van de activiteiten. Ook waren er ouders aanwezig die vol trots zagen hoe hun kinderen meededen.
Zandvoort Inside sprak met enkele ouders die aanwezig waren. Zij benadrukten het belang van buitenspelen voor het opbouwen van sociale contacten en het versterken van de harmonie in de buurt. De ouders vinden dat zowel ouders als de overheid buitenspelen meer moeten stimuleren.
Enkele ouders gaven ook aan dat ze het jammer vinden dat er niet vaker dergelijke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Hoewel ze blij zijn met het initiatief, vinden ze de duur ervan te kort. Ze missen evenementen zoals ‘Recreade’ en ‘Het Stekkie’ van vroeger.
De Buitenspeeldag in de Flemingstraat was een groot succes en onderstreept het belang van buitenspelen voor de ontwikkeling van kinderen en de cohesie in de buurt.

foto: Roy van Buuringen
Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl