Skip to main content
Evenement aanmelden

Meer ruimte voor terrassen in het centrum

By Redactie
Laatste update:

De zomerafsluiting van de Haltestraat wordt permanent. Dat betekent dat de straat elke zomer wordt afgesloten voor verkeer. Zo is er meer ruimte voor de terrassen. Op het Gasthuisplein en Kerkplein.

De afsluiting gaat 2 weken voor de start van de Nederlandse schoolvakanties (voor alle regio’s) in. De afsluiting loopt tot 2 weken na het einde van de schoolvakanties. In die periode mogen horecaondernemers in het centrum hun terrassen verder uitbreiden dan normaal is toegestaan. Dit geldt voor ondernemers in de Haltestraat, het Raadhuisplein, het Gasthuisplein, het Kerkplein, de Kerkstraat en de Zeestraat.

Volgens de gemeente is deze maatregel ‘goed voor economie, sfeer en levendigheid’. “De terrasuitbreiding was de laatste paar jaar al tijdelijk toegestaan. We hebben hier vooral positieve reacties op gekregen”, schrijft de gemeente in het bericht op hun website.

De terrasuitbreiding is goed voor de lokale economie en voor de levendigheid en sfeer in het centrum. Daarom is nu besloten om de terrasuitbreiding van horecaondernemers in de genoemde straten ieder jaar toe te blijven staan tijdens de zomerafsluiting van de Haltestraat.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl