Na jaren onenigheid kan bouw Watertorenplein van start, zo lijkt het

By Redactie
Door Redactie
Laatste update:

De raadscommissie van Zandvoort heeft besloten dat de grond van het Watertorenplein wordt verkocht aan projectontwikkelaar Bad Zandvoort. Dit gebeurt voor een bedrag van 1.050.000 euro. Er kan worden begonnen aan de bouw van 50 appartementen. De raad is dinsdagavond tot de overeenstemming gekomen om van dit agendapunt een hamerstuk te maken voor de raadsvergadering van 28 september.

In dit stuk van NH Nieuws lees je hoe het project vorig jaar vertraging opliep omdat de gemeente Zandvoort en de projectontwikkelaar het niet eens werden over de grondprijs. Van de geboden 1 miljoen euro zou na aftrek van het bouwrijp maken van de grond, nog maar zo’n 800.000 euro overblijven. En dat was volgens het college niet marktconform. De vraagprijs van de gemeente was voor Bad Zandvoort ook niet aanvaardbaar. En dus moest een derde taxatie van de grondwaarde, door een onafhankelijke partij, uitkomst bieden.

“Dit is waar we het mee moeten doen en ik vind ook dat er nu gewoon gebouwd moet gaan worden hier in Zandvoort. We moeten niet langer wachten, vooral vanwege de woningnood. Een groot deel van deze nieuwe woningen zijn sociale huurwoningen en daar is enorm veel behoefte aan”, zegt CDA-fractievoorzitter Kees Mettes.

Sociale huur
Zeker 30% van de appartementen zal voor de sociale sector worden vrijgemaakt. De overige woningen bestaan uit koopwoningen en midden- en dure huurwoningen. Zoals het er nu uitziet wordt er begin 2022 gestart met de bouw van de 50 appartementen. De verkoop van de woningen is recent van start gegaan.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl

© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.
© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.