Skip to main content
Evenement aanmelden
Foto: Roy van Buuringen Foto: Roy van Buuringen

Na regen kwam zonneschijn: Vismaaltijd was weer een succes

By Redactie
Laatste update:

Afgelopen vrijdag vond het jaarlijkse Theo Hilbers Vismaaltijd weer plaats op het Gasthuisplein.  Een uur voor het evenement was het nog  regenachtig. maar al snel werd het een uitverkocht evenement onder een stralende zon. Erwin Hilbers en de vrijwilligers van het Koor zorgden voor een warm welkom en een perfecte plaatsing van de gasten.

Kroon bakte opnieuw heerlijke vis, met garnalenkroketjes als voorgerecht en een grote moot verse kabeljauw als hoofdgerecht. De culinaire hoogstandjes werden door de aanwezigen zeer gewaardeerd, net als de onverwachte hoofdgast: de zon, die een uur voor aanvang van het evenement doorbrak.

Tijdens het diner werd Erwin Hilbers door zijn dochter in het zonnetje gezet. Een welverdiende eer, aangezien Erwin altijd anderen in de schijnwerpers zet en nu zelf erkenning kreeg voor zijn inspanningen en toewijding.

De traditie van de vismaaltijd begon in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Toenmalig VVV-directeur Theo Hilbers organiseerde in samenwerking met folklorevereniging De Wurf voor het eerst een vismaaltijd op de tweede vrijdag in juni, aan lange biertafels op het Gasthuisplein. Vijftien jaar geleden blies zoon Erwin, als eerbetoon aan zijn overleden vader, deze traditie nieuw leven in, en met groot succes.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de enthousiaste deelname van de gemeenschap, blijft de Theo Hilbers Vismaaltijd een geliefde traditie. Wij kijken al uit naar de volgende editie, hopend op net zo’n prachtige dag.

Foto: Roy van Buuringen

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl