Skip to main content
Evenement aanmelden

Prijswinnende documentaire te zien tijdens Pride at the Beach

By Redactie
Laatste update:

Op woensdagavond 24 juli wordt de documentaire Uit ’t Leven vertoond in de Zandvoortse bioscoop. De prijswinnende film portretteert het aangrijpende verhaal van drie personen die hun periodes vol zelfmoordverlangen overleefden.

Het aantal zelfmoorden in de LHBTQ-gemeenschap in Nederland is vijf tot negen keer hoger dan in het ‘hetero’ deel van de samenleving. Een schokkend resultaat van jarenlange uitsluiting, pesterijen, of bijvoorbeeld je biologische familie die je uit huis smijt. Er zijn zoveel redenen voor LHBTQ-personen om zich ongewenst of ongeliefd te voelen. Uit ‘t leven is een film die dit taboe in de regenbooggemeenschap doorbreekt, en een hartverscheurende roep om broodnodige verandering.

Deze documentaire, die verscheen in maart 2023, is een initiatief van Henk Burger die al 25 zelfmoorden onder zijn vrienden en kennissen heeft meegemaakt. Documentairemaker Tim Dekkers volgt Kris, Solange en Jean die brede steun verlenen aan anderen die worstelen met eenzaamheid, onzekerheden, depressies en doodwensen.

Filmprijzen
De documentaire is al op meerdere filmfestivals in de prijzen gevallen, waarvan vijf keer verkozen tot beste documentaire.

Vertoning
Op woensdag 24 juli gaan de deuren open om 19.00u. Om 19.30u starten we de film. Na de documentaire, volgt rond 20.45u het nagesprek. Henk Burger zal samen met een van de hoofdpersonen vragen van het publiek beantwoorden. Er wordt hiervoor zoveel mogelijk tijd en ruimte geboden, zeker omdat de documentaire impact zal maken op het publiek en het onderwerp aandacht vereist.
Toegang is €15 euro per persoon, inclusief hapje en drankje. Kaarten zijn te koop via deze link.

 

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.
Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl