Het team van RainbowRadio Zandvoort tijdens de speciale locatieuitzending tijdens Pride at the Beach deze zomer

RainbowRadio zendt speciale toplijst uit

By Redactie
Door Redactie
Laatste update:

Op 19 december is het weer zover. Voor het derde jaar op rij maakt RainbowRadio Zandvoort een speciale uitzending die geheel in het teken staat van muziek. De top 53 is het dit jaar. Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete kleurrijke muziek. Ook zelf een nummer insturen is mogelijk. 

Het programma, gepresenteerd door Anja Westerweel en Ronald Hueskens, is sinds de zomer van 2020 een vaste waarde op de Zandvoortse radio ZFM. Daarin staat de lhbti-community elke eerste maandag van de maand twee uur lang centraal. Met achtergrondinterviews en actueel nieuws brengen zei de Zandvoortse luisteraar op de hoogte.

De toplijst is in het najaar van 2020 in het leven geroepen. Toen de Top 51, omdat het destijds 51 jaar geleden was dat de ‘Stonewall riots’ plaatsvonden. Een van de eerste protesten tegen de ongelijke behandelingen van iedereen die niet het heteronormatieve wereldbeeld passen. Inzet van politie tegen de personen zorgde voor een reactie van solidariteit en staat sindsdien symbool voor het actievoeren voor gelijke rechten. Inmiddels is 2022 en dat betekent dat de Top 53 aanstaande is.

De lijst bestaat uiteindelijk nummers die de luisteraars het best vinden. De stemlijst bestaat uit alle muziek die in 2022 in RainbowRadio Zandvoort is gedraaid. Daarnaast kunnen mensen ook hun eigen ‘rainbow classic’ insturen. Een nummer dat voor die persoon veel betekent of misschien wel met een bepaald verhaal.

Stemmen kan nog tot en met 14 december, via dit formulier. De extra lange uitzending is te beluisteren op maandag 19 december van 19:00uur tot 00:00uur via de kanalen van ZFM Zandvoort. Jaap Koper verzorgt daarvoor een speciale uitzending van AlternativeFM, een live muziek programma, waar het LHBTI-thema ook aanbod zal komen.

Naast de vaste presentatoren schuift ook sidekick Jelmer Koper, die maandelijks in het reguliere programma een column voorleest toegepast op de actualiteit, tijdens de 5 uur durende show aan. Ook onderdeel van het team is Mirko Gerrits, hij zorgt voor de voorbereiding en techniek.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl

© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.
© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.