Skip to main content
Evenement aanmelden
Foto Anne-Roos Blom

Siggy & D1ns op eigen benen met daverende show in Melkweg

By Redactie
Laatste update:

Snaarstrak geproduceerd album live in Amsterdamse popzaal. De tijd dat Siggy & D1ns op festivals hebben gestaan en als support hebben gediend bij onder meer The Opposites ligt achter hen. Nadat ze in mei hun album Op De Zeeweg hebben afgeleverd is het nu tijd voor eigen optredens en dat begint voor de Zandvoortse buurjongens met een optreden in de Melkweg Amsterdam.

Foto Anne-Roos Blom


Eigenlijk gaat dat optreden moeiteloos voor Siggy & D1ns. Kan ook niet anders want wie het album van de beide Nederhoppers afluistert weet dat daar echte dansbare nummers op staan zoals samen met Big2 ‘Laatste Trein’. Big2 is trouwens ook één van de Nederlandstalige hiphoppers die op de avond van het optreden is te zien.

Big2 is niet de enige want ook Josylvio die bijvoorbeeld op ‘180’ is te horen, doet eveneens een bijdrage tijdens het optreden. Tijdens het optreden hangt er al een positieve vibe. Waar Siggy eerst nog met een trainingspak staat en D1ns in en sweater met een driekwartbroek, verandert dat gaandeweg het optreden. Siggy trekt het jack uit en ook D1ns ontdoet zich van de sweater in een zaal die verandert in een tropische club.

Vriendschap

Waarom het optreden zo’n bijzondere dynamiek kent, heeft alles te maken met de sterke vriendschap tussen de twee. Wat ooit is begonnen met ‘beats en lyrics’ op een zolderkamer, is uitgegroeid tot serieuze Nederhop. ‘Op De Zeeweg’ is daar het bewijs van. Donkere songs, afgewisseld met uptempo nummers zoals de single ‘Dingen Die Ik Doe’. Vooral op het titelnummer waan je jezelf op de Zeeweg tussen Overveen en Zandvoort, waarbij de bestuurder al zijn gedachten voorbij laat komen. Een snaarstrak geproduceerd album.

De rode BMW die op de socials vaak is gebruikt en ook kenmerkend en typerend is voor Siggy & D1ns heeft daar een belangrijke rol in gespeeld als het gaat om de promotie van het album. Al deze elementen komen tot uiting op het podium en de heren laten zien dat ze daar hun hand niet voor om draaien. Kan ook niet anders, want eerder dit jaar hebben ze nog een nominatie gekregen voor de Edison Popprijs in de categorie Nieuwkomers. Als bijna alle nummers zijn gespeeld, is er bij het publiek die ene vraag. Spelen ze ‘Rondjes’ nog? Het antwoord daarop is ‘ja’, want in de toegift laat het tweetal horen de eerste single horen die ze bij Top Notch hebben uitgebracht. De Melkweg Amsterdam is een stukje Zandvoort in de hoofdstad.

Foto Anne-Roos Blom

Bron: 3voor12 Noord-Holland

 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl