Tweede week op rij stijging coronacijfers

By Redactie
Door Redactie
Laatste update:

Ook de afgelopen week zijn de coronacijfers in de regio Kennemerland aanzienlijk toegenomen ten opzichte van een week eerder, dat blijkt uit de laatste cijfers van het coronadashboard. Daarmee is het de tweede week op rij waarin het aantal positieve coronatests stijgt. Waar we van begin januari tot halverwege februari juist nog een forse dalende trend zagen, lijkt dat nu verleden tijd.

Vooral in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en ook in Zandvoort heeft men te maken met grote getalen nieuwe positieve coronatests in de afgelopen 7 dagen. Zo zijn er in Beverwijk de afgelopen week 485,3 positieve tests op de 100.000 inwoners bijgekomen, dat is 88,8 meer dan een week eerder. In Zandvoort is er zelfs een toename van 128,7 nieuwe positieve coronatests bijgekomen: de afgelopen 7 dagen 233,7 en de week daarvoor nog 105 op de 100.000 inwoners.

Over de gehele regio zijn de afgelopen dagen zo’n 1543 personen per dag positief getest. Ook ligt het percentage positieve tests iets hoger. Afgelopen week was dat 10.3%, bijna een procent meer dan de week ervoor. Wel is het aantal patiënten dat met corona werd opgenomen in het ziekenhuis afgelopen week gedaald.

 

 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl

© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.
© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.