Skip to main content
Evenement aanmelden

Veiligheidsmaatregelen duidelijker zichtbaar in Zandvoort

By Redactie
Laatste update:
 De afgelopen weken stond Zandvoort negatief in de schijnwerpers door meerdere incidenten op de boulevard. Zo werd onder andere een strandpachter mishandeld, wat leidde tot veel commotie in het dorp. In reactie op deze gebeurtenissen gaf burgemeester David Moolenburgh een interview aan de lokale media waarin hij uitlegde wat de rol van de gemeente is en welke maatregelen er genomen worden.
Veel dorpsgenoten vonden het interview echter teleurstellend en onvoldoende daadkrachtig. Ook ondernemers op het strand en in het dorp deelden deze mening en vonden dat de gemeente niet adequaat genoeg optreedt.
Desondanks zijn er concrete stappen ondernomen om de veiligheid te verbeteren. Zo zijn er matrixborden geplaatst om bezoekers te informeren over cameratoezicht en is er een politie-unit neergezet die bemand wordt op drukke dagen. Bovendien is de aanwezigheid van de politie op de boulevard vergroot, zowel op drukke als op rustigere dagen.
Na het interview heeft de woordvoerder van de gemeente nog een toelichting gegeven. De politie zal voortaan ook controles uitvoeren bij beide toegangswegen van Zandvoort en voertuigen aan de kant zetten voor controle. Deze extra maatregelen moeten bijdragen aan een veiliger en prettiger verblijf voor zowel bewoners als bezoekers van Zandvoort.
Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl