‘Voor de zomer nieuw college’

By Redactie
Door Redactie
Laatste update:

Het streven van de vier formerende partijen Jong Zandvoort, CDA, OPZ en VVD is om voor het zomerreces wethouders voor te dragen aan de raad. Dat werd dinsdag bekend gemaakt. Ook de persoon die het verdere proces gaat begeleiden is officieel aangesteld.

“Jong Zandvoort heeft Jeroen Nobel bereid gevonden om als formateur in Zandvoort aan de slag te gaan”, schrijft de partij. Nobel heeft ruime bestuurlijke ervaring en was achtereenvolgens wethouder in Haarlemmermeer (2006-2014), wnd burgemeester Aalsmeer (2015-2019) en wnd burgemeester Den Helder (2019-2021).

De partijen verwachten van de formateur een sturende rol op het proces van de onderhandelingen, gericht op voortgang en resultaat, valt verder te lezen. “Daar waar de gesprekken op inhoud of verhoudingen (dreigen te) stokken, verwachten partijen dat de formateur in staat is deze vlot te trekken.”

Transparantie

Twee weken terug presenteerde Jerry Kramer, fractievoorzitter van Jong en voorman van de formatie, al de resultaten van de verkenning tijdens de raadsvergadering. Toen kwam er onder meer kritiek vanuit de PvdA en ZEE op de transparantie van het proces. Laatst genoemde partij heeft daaropvolgend het gespreksverslag met de verkenner afgelopen vrijdag openbaar gemaakt.

 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl

© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.
© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.