Skip to main content
Evenement aanmelden

Vrijdagnacht geen treinen rond Amsterdam

By Redactie
Laatste update:

In de nacht van vrijdag op zaterdag zal het treinverkeer in de regio Amsterdam worden stilgelegd. Vanaf 0:00uur rijden er geen treinen op de trajecten rondom de hoofdstad. Dit is het gevolg van werkzaamheden van ProRail om terug te keren naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. NS onderzoekt mogelijke alternatieve vervoersopties, maar op dit moment lijken die zeer beperkt te zijn.

Voor bezoekers van Zandvoort betekent dit dat de laatste trein naar Amsterdam waarschijnlijk om 23.50u vertrekt.

NS adviseert reizigers dan ook om die nacht zelf alternatief vervoer te regelen of om niet te reizen in de regio Amsterdam. “We zullen reizigers de komende tijd op de hoogte houden via de NS-reisplanner en de website”, valt te lezen op de website.

Storing

Sinds zondag 4 juni is er sprake van een grote storing in de verkeersleidingspost in Amsterdam. Waardoor duizenden reizigers gedupeerd werden. Onder meer bezoekers van het concert van Harry Styles.

 

Als gevolg daarvan is er uitgeweken naar een tijdelijke locatie in Utrecht, waar het treinverkeer in Amsterdam en omgeving momenteel zonder problemen wordt bediend.

De oorzaak van de storing in de verkeersleidingspost van ProRail in Amsterdam is inmiddels achterhaald. “Het betreft een defect onderdeel van de hardware in het systeem dat de seinen en wissels bedient. Dit onderdeel is inmiddels vervangen en het systeem is de afgelopen twee dagen uitvoerig getest en functioneert weer naar behoren”, schrijft de NS.

Daarom zal er in de nacht van vrijdag op zaterdag teruggekeerd worden naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. Tot die tijd blijft de uitwijklocatie in Utrecht in gebruik.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl