Zandvoort aangekleed met 10 kilometer aan vlaggenlijnen en ruim 500 finishvlaggen

By Redactie
Door Redactie
Laatste update:

Zandvoort Inside sprak met Directeur Zandvoort Marketing, Lana Lemmens, over de mooie objecten en versiersels die ervoor zorgen dat het niemand kan ontgaan dat hier een groot race evenement plaatsvindt. Het mooi aankleden van een stad of dorp heet met een mooi woord ‘city dressing’.

“Vanuit de VVV, die tot en met 1 januari 2022 in het Zandvoorts Museum is gevestigd, hebben we 500 zwart-witte finish vlaggen verkocht en daarnaast nog en zo’n 10 kilometer aan vlaggenlijnen en raamstickers”, vertelt Lemmens. Maar het werk van Zandvoort Marketing ging verder. “Wij zijn ook verantwoordelijk voor de 200 baniervlaggen, van zowel de Dutch Grand Prix als van Zandvoort Beyond, die je onder andere op verschillende rotondes ziet wapperen.  Hiervoor hebben we 100 extra vlaggenmasten moeten aanschaffen.”


Lemmens roemt de 80 Zandvoortse ondernemers die in samenwerking met het lokale Innovatiefonds promotiepakketten via Zandvoort Marketing hebben afgenomen om hun bedrijven het Formule 1 gevoel te laten uitstralen. Lemmens benadrukt dat er op de door hen verkochte producten geen winst is gemaakt. “Om het voor iedereen toegankelijk te maken, hebben wij alles verkocht tegen kostprijs. Soms kregen we van mensen de vraag waarom de prijs alsnog wat hoger dan men zou verwachten. Dat komt omdat we ons echt hebben ingezet om alleen artikelen te verkopen die gemaakt zijn van duurzame materialen en die kosten iets meer,” aldus Lemmens.

Eyecatchers
Naast vlaggenlijnen en banieren zijn er door Zandvoort Marketing ook nog Eyecatchers geplaatst op twee plekken in het dorp. De eerste is het huldigingspodium voor het Gemeentehuis. Instructies op het podium vragen mensen om de hashtag #Beachforracing aan hun foto toe te voegen wanneer zij deze op Sociale Media plaatsen. Een handig trucje om het bestaan van het dorpje Zandvoort nog harder viraal te laten gaan op het internet. De tweede Eyecatcher is te vinden op het Fenemaplein. Het is een uitvergrote omtrek van het huidige circuit.

Uitverkocht
Wie dit weekend nog een Finish vlag wil aanschaffen via de VVV zal worden teleurgesteld. Lemmens tot besluit: “We zijn, op een paar raamstickers na, helemaal uitverkocht.” En dat is een goed teken.

Foto,s: Ruud den Boer / Zandvoort Inside

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl

© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.
© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.