Skip to main content
Evenement aanmelden

Zandvoort niet langer populairste gemeente van Noord-Holland

By Redactie
Laatste update:
Van alle Noord-Hollandse gemeenten was Purmerend in 2023 de populairste om te gaan wonen. Verleden jaar was dat nog Zandvoort. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Slimster.nl op basis van recent gepubliceerde cijfers van het CBS.
Voor elke honderd mensen die vorig jaar uit Purmerend vertrokken naar een andere gemeente, kwamen er 129 inwoners terug. Ook de gemeenten Schagen en Dijk en Waard noteerden een hoge score. Op Texel is de zogeheten ‘verhuisquote’ daarentegen het laagst.
Zandvoort vorig jaar populairste gemeente.
Waar Purmerend dit jaar als populairste woongemeente van Noord-Holland uit de koker komt, viel die eer in 2022 de gemeente Zandvoort ten deel. Voor elke honderd mensen die toen uit Zandvoort vertrokken, kwamen er maar liefst 143 terug. Een jaar later zijn dat er nog slechts 102. De winnaar van 2023, Purmerend dus, stond een jaar eerder nog op plek twee. Overigens was Amsterdam in 2022 de minst populaire gemeente, gevolgd door Amstelveen.
Vertrekken
Veel Noord-Hollanders die vertrekken uit hun gemeente, blijven wel ‘gewoon’ in Noord-Holland wonen. In Opmeer ligt dit percentage met 84,5 procent het hoogst. Ook in onder meer Heemskerk, Uitgeest en Oostzaan blijven ruim acht op de tien mensen die verhuizen wel binnen de provinciegrenzen. Wie daarentegen van Texel vertrekt, trekt in bijna twee derde van de gevallen richting een andere provincie.
Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl