Skip to main content
Evenement aanmelden

ZIEN: Zandvoort verwelkomt Street Art met grootse openingsviering

By Redactie
Laatste update:

De afgelopen weken zijn op verschillende plekken in Zandvoort street art kunstenaars druk bezig geweest met het creëren van unieke kunstwerken. Het resultaat van hun inspanningen is een verzameling van zeven indrukwekkende murals, een gestrande boot genaamd ‘Ship Happens’, en Superman die bungelt aan een dubbeldekker op het zuidstrand. Daarnaast is er een schitterende tentoonstelling te zien in het Zandvoorts Museum en een buitenexpositie op de boulevard van het MOCO Museum Amsterdam.

Op vrijdag 5 juli vond de feestelijke opening van Street Art Zandvoort plaats bij de Kippentrap. Om 15.00 uur heeft Zanger Alain Clark de officiële opening verricht. Na de ceremonie was er een wandeling langs de verschillende muren, die eindigt bij het Zandvoorts Museum. Rond 17.00 uur  werd daar de tentoonstelling Street Art Zandvoort geopend, met werken van beroemde kunstenaars zoals Banksy, Blek le Rat, Rob Scholte en het opmerkelijke beeld ‘The empire has no balls’.

De tentoonstelling in het Zandvoorts Museum is te bezichtigen tot 6 september. Gedurende deze periode staat ook de buitenexpositie van het MOCO Museum Amsterdam op de Middenboulevard. De diverse muurkunstwerken zijn te vinden bij het Dolfirama, de oude brandweerkazerne en natuurlijk bij de Kippentrap.

 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl