Skip to main content
Evenement aanmelden
Melissa Peperkamp en Robert Doornbos in action at the circuit in Zandvoort, The Netherlands on 8 February 2021.

Unieke winters snowboard spektakel op circuit

By Redactie
Laatste update:

Een wel heel bijzondere gebeurtenis vandaag op het Zandvoortse Circuit. Over 40 centimeter hoge sneeuwduinen en door scherpe kombochten snowboardde de 16-jarige Melissa maandagmiddag. Met behulp van oud Red Bull Racing Formule 1-coureur Robert Doornbos in een sneeuwbestendige buggy trotseerde zij de besneeuwde racebaan.

“Het was echt te gek”, vertelt een energieke Melissa aan Circuit Zandvoort. “We hoorden dat er veel sneeuw op het circuitterrein lag, dus hebben we Robert gebeld om even te komen. Op een gegeven moment reden we 70 kilometer per uur. En je kon heerlijk achter die buggy boarden.”

| Foto’s: Red Bull Content Pool – Jarno Schurgers
Nederlands kampioen Melissa Peperkamp zou deze week eigen in Oostenrijk deelnemen aan een trainingskamp in de bergen, maar het winterse weer in Nederland zag zij als dé kans om haar sport gewoon in eigen land uit te oefenen.

Melissa Peperkamp na afloop van de snowboard ronde | Foto: Red Bull Content Pool – Jarno Schurgers
Het F1-circuit niet bedoelt als snowboard parcours. “Totaal andere omstandigheden dan we hier hopelijk over een paar maanden bij de F1 Heineken Dutch Grand Prix zien. Red Bull vroeg me of ik vandaag een dagje in de sneeuw op CM.com Circuit Zandvoort wilde rijden. Ja dan weet je dat je moet komen natuurlijk,” aldus Robert Doornbos.

Robert Doornbos bij zijn sneeuwbuggy | Foto: Red Bull Content Pool – Jarno Schurgers
Foto’s: Red Bull Content Pool – Jarno Schurgers
Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl