Skip to main content
Evenement aanmelden

Opleving coronavirus en effecten vaccinatiepauze

By Redactie
Laatste update:

De afgelopen week zijn de coronacijfers in de regio Kennemerland licht stijgende, dat blijkt uit de laatste cijfers van het coronadashboard. Sinds de derde week van februari is het aantal positieve coronatests fors toegenomen. En ook afgelopen week nam het aantal coronagevallen over de gehele regio toe.

In de afgelopen dagen lieten zeker 2000 mensen per dag zich testen in de regio Kennemerland. Tussen 9 en 15 maart waren zo’n 8% van deze testen positief. Dit percentage is vergelijkbaar met een week eerder.

Vooral in de gemeenten Haarlem, Heemstede en Beverwijk zijn er aanzienlijk meer positieve coronatests dan een week eerder. Waar tussen 2 en 8 maart nog 156.5 positieve coronatests werden gemeten in Haarlem, zijn dat er nu 212.9, dat is een toename van 56.4. Verder heeft het over het algemeen laag scorende Heemstede na een aantal weken de grens van 100 coronapositieve tests weer gepasseerd.

In Zandvoort en Heemskerk blijven de coronacijfers nagenoeg stabiel. Overigens werd in die eerste gemeente exact een jaar geleden de eerste coronabesmetting vast gesteld. In de badplaats werden afgelopen week 146.1 positieve tests afgenomen. Heemskerk blijft hoog scoren met een gelijk aantal aan vorige week, 324.1 op de 100.000 inwoners.

Coronacijfers update Regio Kennemerland 15 maart

Vaccin pauze
Het voor twee weken stopzetten van de toediening van het AstraZeneca vaccin, heeft ook zichtbare effecten voor de regio Kennemerland. Zeker 900 vaccinaties zijn geannuleerd.

Voor mensen die hun eerste prik al hebben gehad en een afspraak hadden staan voor een tweede prik  voor diegene wordt de tweede prik geanuleerd. Het is vooralsnog onbekend wanneer zij alsnog deze tweede prik zullen krijgen toegediend.

 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl