Skip to main content
Evenement aanmelden
Speelplek in Zandvoort | Foto: Gemeente Zandvoort

Gemeente opent ideeënbus voor speelplekken

By Redactie
Laatste update:

De gemeente Zandvoort wil de inwoners laten meedenken over nieuwe speel- en sportplekken. Er wordt hiervoor ook een plan van aanpak gepresenteerd door de gemeente, waar inwoners nu op kunnen reageren.

Het gaat ook over het veranderen van bestaande speelplekken in Zandvoort. Zandvoorters worden dan betrokken vanaf het begin van het proces, van inrichting tot opbouw.

In juni dit jaar neemt de gemeenteraad een besluit over de ontwikkeling van een nieuw speelbeleid. In het nieuwe speelbeleid wordt onder andere aandacht gevraagd voor uitdagende speel- en sportplekken met meer speelvariatie. Daarbij is ook aandacht voor samenspeelplekken voor jong tot oud en bewoners met en zonder handicap.

Een ander belangrijk onderdeel van het beleid is dat we speelruimtes willen vergroenen. Zodat de schade door klimaatverandering, bijvoorbeeld de toename van zware regenval, beperkt wordt.

De bestaande sport- en speelplaatsen worden de komende jaren ook vervangen. Dit zou kansen bieden om een goede herverdeling te maken van de recreatieplekken in Zandvoort en Bentveld.

In de vorm van een uitvoeringsplan staat stapsgewijs gerangschikt wanneer welke speel- of sportplek aan de beurt is.

Als inwoner van de gemeente Zandvoort kan je reageren op dit plan van aanpak door een e-mail te sturen naar info@zandvoort.nl. Of kijk op deze website voor een reactieformulier.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl