Skip to main content
Evenement aanmelden
‘Roodborstje: tel mij, tel mij!’ van de Tuinvogeltelling 2022, Vogelbescherming Nederland | Foto: Rob Kempers

Dit weekend De Nationale Tuinvogeltelling

By Redactie
Laatste update:

Dit weekend is het weer zover: De Nationale Tuinvogeltelling vindt plaats. De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. In januari 2022 telden meer dan 170.000 mensen meer dan 2.4 miljoen vogels.

De Vogelbescherming roept mensen op om op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023 één keer een half uur de vogels in detuin of op hetbalkon te tellen. “Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen eventueel al van tevoren tellen op een moment dat hun schikt.”

Alle vogels die in de tuin of op het balkon voorbij komen mogen meegerekend worden. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, zo adviseert de organisatie op hun website. “Dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.”

Het telformulier valt hier te downloaden.

Meer informatie valt te lezen op de website van de organisatie.

 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl