Skip to main content
Evenement aanmelden
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Dodenherdenking

mei 4, 2023

Herdenkingen in Zandvoort
12.00 uur – Herdenking Joods Monument
herdenkingsbijeenkomst bij het Joods monument, inclusief een officiële bloemlegging. Het monument staat op de hoek van de J. van Heemskerckstraat en Dr. J.G. Mezgerstraat.


19.00 uur – Herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk (Kerkplein)
19.30 uur – Stille tocht
Vanaf de Protestantse Kerk loopt men via het Raadhuisplein de Haltestraat uit. Men steekt over en loopt de Verlengde Haltestraat in. Het spoor over en vervolgens de Vondellaan in. Aan het einde van deze straat rechtsaf de Van Lennepweg in. Hierna loopt men rechtdoor naar het Herdenkingsmonument, aan de rotonde Van Lennepweg – Linnaeusstraat.
De kerkklokken luiden van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur.


20.00 uur – Herdenkingsmonument
Vanaf 20.00 uur wordt na het signaal ‘Taptoe’ 2 minuten stilte in acht genomen. Om 20.03 volgt de officiële bloemlegging en volgt een declamatie.

2 minuten stilte
Om 20.00 uur staan we in heel Nederland stil bij de oorlogsslachtoffers. We herdenken dan iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog is omgekomen of vermoord, of is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

 

Vlag halfstok hangen
Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Gegevens

Datum:
mei 4, 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Protestantse Kerk
Kerkplein 1
Zandvoort, Noord-Holland 2042 JH

Organisator

Stichting Viering Nationale Feestdagen Zandvoort
E-mail:
secretariaat@koningsdagzandvoort.nl
Bekijk de site van Organisator