Skip to main content
Evenement aanmelden

1300 euro energietoeslag voor minima nu aan te vragen

By Redactie
Laatste update:

De energiecrisis, inflatie en de stijgende rekeningen als gevolg daarvan hakt er ook in Zandvoort in. Landelijk is er dit voorjaar een regeling afgekondigd om mensen met een kleine beurs hierin tegemoet te komen. Uitvoering van het toebedelen van de zogehete energietoeslag is de taak van gemeenten. Inwoners van Zandvoort kunnen per vandaag een aanvraag indienen.

Een energietoeslag van 1300 voor huishoudens met een laag inkomen is beschikbaar gesteld. “Met deze toeslag bieden we een beetje verlichting aan Zandvoorters die door een hoge energierekening financieel klem komen te zitten. Natuurlijk zal deze toeslag de financiële problemen niet helemaal oplossen, maar het kan wel helpen. Ik roep Zandvoorters dan ook op om gebruik te maken van deze energietoeslag”, aldus wethouder Gert-Jan Bluijs. Deze maand start de gemeente Zandvoort daartoe met een uitgebreide communicatiecampagne om zo veel mogelijk mensen te bereiken die recht hebben op de energietoeslag.

Wanneer
De gemeente Zandvoort betaalt de toeslag van € 800 euro al sinds half april uit. Dit gebeurt in fases. Huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ontvangen dit bedrag. Vanaf half oktober ontvangen deze huishoudens ook de verhoging van € 500 euro.

Wat moet ik doen?
Heeft u een ZandvoortPas? Bijvoorbeeld omdat u recht heeft op bijstand? Dan heeft u in of na april automatisch de toeslag van € 800 euro gehad. Vanaf 17 oktober maakt de gemeente de extra € 500 euro ook automatisch aan u over. U hoeft hiervoor niets te doen.
Staat uw aanvraag voor energietoeslag in oktober nog open? Of heeft u nog helemaal geen aanvraag gedaan? Dan krijgt u de € 1300 euro in één keer uitbetaald als u hiervoor een aanvraag indient en wij zien dat u hiervoor in aanmerking komt.

Deze eenmalige energietoeslag kan nog tot 30 juni 2023 aangevraagd worden. Dit doe je via zandvoort.nl/energietoeslag Daar staat ook nader uitgelegd wanneer je aanspraak maakt.

Voor mensen die in het algemeen geldzorgen hebben biedt de gemeente hulp middels een budgetcoach aan. Daarover kan je bellen naar 14 023.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl