Skip to main content
Evenement aanmelden

Zandvoort hijst regenboogvlag als reactie op gewe;dsdelicten

By Redactie
Laatste update:
Het COC, de belangenorganisatie van lhbti+’ers, heeft een oproep gedaan om op zaterdag 15 april de regenboogvlag uit te hangen als reactie op de geweldsincidenten van vorige week. Zandvoort keurt het geweld af en geeft daarom gehoor aan de oproep.
De regenboogvlag van COC Eindhoven werd vorig weekend door een groep hooligans van de gevel van het COC-gebouw getrokken. Hierbij werden aanwezige lhbti+ jongeren belaagd en een vrijwilliger geslagen. Diezelfde nacht werden medewerkers van een Groningse dragshowbar en lhbti+ café mishandeld. Tijdens de voetbalwedstrijd Spakenburg-PSV van 4 april klonken diverse keren homofobe spreekkoren, net als bij andere recente voetbalwedstrijden. En in Rotterdam kreeg theater LantarenVenster tientallen dreigtelefoontjes naar aanleiding van een voorleesmiddag voor kinderen door dragqueens.
“De recente incidenten in Eindhoven, Groningen, Spakenburg en in Rotterdam laten zien waarom het belangrijk is om een actief Regenboogbeleid te voeren. Zichtbaar jezelf kunnen zijn, dat is wat we in Zandvoort nastreven. In ons dorp moet iedereen veilig kunnen sporten, uitgaan en recreëren. Dit laten wij zien door de regenboogvlag te hijsen, waarmee wij als samenleving onze steun voor de LHBTI+ gemeenschap tonen en laten zien dat ook in Zandvoort dit gedrag, deze haat, en zulke agressie breed wordt afgekeurd,” aldus locoburgemeester Gert-Jan Bluijs.
Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl