Skip to main content
Evenement aanmelden

Blauwe vlag wappert wederom aan Zandvoortse kust

By Redactie
Laatste update:

 

Zandvoort – Vanmorgen heeft wethouder Martijn Hendriks samen met vertegenwoordigers van de Reddingsbrigade en Spaarnelanden de Blauwe Vlag gehesen. Vanuit een hoogwerker werd de vlag, een internationaal symbool voor schone en veilige stranden, opnieuw aan de Zandvoortse kust geplaatst.

De Blauwe Vlag is een erkenning voor stranden die uitblinken op het gebied van veiligheid, waterkwaliteit en afvalpreventie. Voor toeristen en recreanten dient de vlag als kwaliteitskeurmerk, dat hen verzekert van een schone en goed onderhouden omgeving.

Trots

Wethouder Martijn Hendriks sprak zijn trots uit over de erkenning: “De Blauwe Vlag is voor ons een bewijs dat onze Zandvoortse stranden écht tot de mooiste, schoonste en veiligste van Nederland behoren. Daar ben ik trots op!”

De Blauwe Vlag wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Hierbij worden er metingen uitgevoerd die leiden tot een klassering van het zwemwater. Zandvoort valt in de hoogste klasse: ‘Uitstekend’.

Met de hernieuwde toekenning van de Blauwe Vlag blijft Zandvoort een aantrekkelijke bestemming voor zowel lokale als internationale bezoekers, die verzekerd zijn van een hoogwaardige strandervaring.

Vorig jaar sprak Zandvoort Inside de trotste wethouder 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl