Skip to main content
Evenement aanmelden
Foto: Chris Shotanus

Jumbo geen sponsor meer van GP Zandvoort

By Redactie
Laatste update:

Jumbo beëindigt zijn sponsoring van Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen en de Dutch GP op Circuit Zandvoort na dit seizoen. Het Veghelse supermarktbedrijf zal volgend jaar geen geld meer bijdragen. Bovendien heeft het concern besloten om helemaal te stoppen met het sponsoren van topsport.

Hoewel de Dutch Grand Prix het zonder een van de zes hoofdsponsoren moet stellen na het vertrek van Jumbo, zal die plek snel worden ingenomen door een andere partij, verzekert circuitdirecteur Robert van Overdijk in een gesprek met de Telegraaf.

“Er is nog steeds veel belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor de race in Zandvoort. Er is massale interesse. De andere hoofdsponsoren hebben allemaal al hun contract verlengd.”

Van Overdijk verwijst naar Heineken, CM.com, PON, VolkerWessels en Talpa. “Dat is zeer positief. Er ontstaat nu een exclusieve ruimte en we zijn in gesprek met verschillende partijen.”

Gokbedrijf TOTO wordt genoemd als een van de partijen die mogelijk de nieuwe hoofdsponsor wordt. Gezien de groei en populariteit van (online) gokken is dit een mogelijke ontwikkeling.

Van Overdijk ziet de nabije toekomst van de Dutch Grand Prix, met een contract tot en met 2025, als rooskleurig. Het vertrek van Jumbo heeft geen negatieve gevolgen voor de race in Zandvoort. “De Dutch Grand Prix staat er nog steeds fantastisch voor”, aldus Robert van Overdijk in een verklaring aan De Telegraaf.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl