Skip to main content
Evenement aanmelden

Kinderkunstlijn 2023 geopend

By Redactie
Laatste update:

 

Het team Kunst op School zet zich al jaren in voor de schooljeugd van Zandvoort.

Kunstenares Marianne Rebel bezocht ook dit schoolseizoen weer alle scholen en gaf gastlessen over kunstgeschiedenis, inspiratie en kunstvormen. De kinderen komen dan een paar dagen later, goed voorbereid en gemotiveerd, naar de educatieruimte van het Zandvoorts Museum (Oude brandweerkazerne).

Dit jaar hebben de kinderen zich laten inspireren door het thema: Zing de wereld rond. Iets dat sterk bij de kinderen leeft. Iedereen is welkom, laten we blij schilderen. Denk aan verre landen, denk aan Oekraïne en de mensen die nu zo welkom zijn in ons dorp. Denk aan muziek en de dingen waar je blij van wordt.

Dankzij vrijwilligers Aaltje Vink, Emmy Stobbelaar, Trees Huisman en Rob Bossink kunnen zij dit organiseren. Tijdens de praktijkles konden de kinderen kiezen voor een schilderdoek of een paaltje. Met alle paaltjes maken we een blij hek bij de Opvang locatie Curiedex. De schilderdoekjes komen te hangen bij het Pluspunt en de Hema die dit jaar al 20 jaar de kinderkunstwerken exposeert!

De kinderkunstlijn is mogelijk gemaakt door de gemeente Zandvoort, het Zandvoorts Museum en alle basisscholen van Zandvoort. Stichting Pluspunt Zandvoort en het Rode Kruis. Speciale dank aan Jan Kol (hout/constructie)

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl