Skip to main content
Evenement aanmelden

LEES TERUG: Grote brand bij Kenamju-gebouw, woningen tijdelijk ontruimd

By Redactie
Laatste update:

Zondagmiddag werd de brandweer rond kwart voor één gealarmeerd voor een melding aan de A J van der Moolenstraat in Zandvoort. Het gaat om het pand van voormalig judo vereniging Kenamju.

Om 13:45 uur is er een NL-Alert uitgezonden vanwege hevige rookontwikkeling in de omgeving, deze ontvingen veel mensen niet. De brandweer is nog steeds bezig met het bestrijden van de brand aan de A J van der Moolenstraat in Zandvoort, waarbij grip 1 is afgekondigd.

De NL Alert melding is om 15.10u weer ingetrokken, met het bericht dat de brand onder controle is. Verder meldt de veiligheidsregio dat een aantal woningen tijdelijk zijn ontruimd vanwege de rookontwikkeling. Er is bij de brand geen asbest vrijgekomen.

 

In het Kenamju-gebouw zat tot een aantal jaar geleden een dependance van de Haarlemse judoschool Kenamju. Zij zijn verhuisd en volgens de laatste informatie staat de gymzaal nu leeg.

De eerste melding van de brand kwam binnen bij de alarmcentrale rond kwart voor één in de middag. Slechts 23 minuten later werd de situatie geclassificeerd als een ‘grote brand’, zoals gemeld door P2000. Meerdere brandweervoertuigen waren onderweg naar het Kenamju-gebouw om te assisteren. De situatie escaleerde snel en de brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1.

Brand onder controle

De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. In de straat staan bouwmateriaal en steigers rond het pand. “Het lijkt erop dat het gebouw verbouwd werd”, laat een woordvoerder van de brandweer weten aan NH-Nieuws. “Maar op dit moment was er niemand aanwezig.”

Voor verdere updates houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten. Heeft u tips of foto’s met betrekking tot deze gebeurtenis? Aarzel dan niet om onze redactie te informeren via redactie@zandvoortinside.nl. We waarderen alle bijdragen om een compleet beeld van de situatie te krijgen.

 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl