Skip to main content
Evenement aanmelden
Bij de Kathedrale Basiliek St. Bavo aan het Jos Cuypersplein kan je vanaf 17 mei terecht voor een coronatest | Beeld: Google Maps

Maandag nieuwe mobiele testlocatie Haarlem

By Redactie
Laatste update:

Aanstaande maandag 17 mei opent er een nieuwe testlocatie in Haarlem. Deze zal in een kleinschalige, mobiele vorm worden neergezet bij  de Kathedrale Basiliek St. Bavo. Bijzonder aan deze testlocatie is dat je er zonder afspraak heen kunt om een test te laten afnemen.

In totaal is er op de mobiele testlocatie ruimte voor ongeveer driehonderd mensen per dag. De helft daarvan gaat op afspraak en de andere helft op vrije inloop. Wie zich daar meldt met een ID-kaart of paspoort, kan ter plekke getest worden.

De testlocatie is zeven dagen per week geopend van 09.00 tot 16.30. GGD Kennemerland verzoekt inwoners om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar de locatie te komen. De locatie heeft geen eigen parkeervoorziening. De mobiele locatie is een aanvulling op de al bestaande testfaciliteit bij het Kennemer Sportcenter. Deze blijft ook zeven dagen per week geopend.

Met de opening van de mobiele locatie speelt GGD Kennemerland in op de behoefte van meer testcapaciteit in de gemeente. Laten testen wordt daarbij laagdrempeliger doordat er geen afspraak nodig is. De nieuwe locatie maakt gebruik van antigeen- en PCR testen.

Eind maart werd er in Zandvoort de eerste mobiele vaccinatie locatie van Nederland geopend.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl