Ouderen op de proef gesteld met beweegtest

By Redactie
Door Redactie
Laatste update:

Binnenkort kun je als oudere meer inzicht krijgen in je persoonlijke conditie en advies over hoe je je beweging verbeterd. Dit gebeurt tijdens de beweeginzichttest van Team Sportservice Zandvoort.

Beweeginzicht is een gratis test gericht op algemene dagelijkse verrichtingen, zoals tillen met boodschappen, traplopen, voorwerpen pakken, zitten en staan. Allemaal bewegingen die erg belangrijk zijn in het behouden van zelfstandigheid. De test is ingericht voor de inactievere ouderen. Het doel is om hen op weg te helpen met sporten en bewegen, om zo hun zelfstandigheid te bevorderen. Team Sportservice biedt na de test een individueel inzicht in de vaardigheden en er worden heldere adviezen gegeven om dit te kunnen verbeteren of behouden.

Deze test wordt ingezet omdat steeds meer ouderen langer thuis blijven wonen en veel dingen dan nog zelf willen blijven doen.

Op zondag 31 oktober organiseert Team Sportservice Zandvoort beweeginzicht in de Cor Korverhal. De test duurt ongeveer 1,5 uur en deelname is gratis. Aanmelden kan via www.noordhollandactief.nl of door te bellen met Team Sportservice Zandvoort; 023 30 40 700.

 

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl

© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.
© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.