Skip to main content
Evenement aanmelden
Gert-Jan Bluijs onthuld de Pakje Kunst automaat | Gemeente Zandvoort

Pakje Kunst pakt goed uit na opening

By Redactie
Laatste update:

Afgelopen vrijdag is een voor Zandvoort nieuw cultuurconcept gelanceerd. ‘Pakje Kunst’ laat mensen op een originele manier kennis maken met maarliefst twintig verschillende Zandvoortse kunstenaars. Opgeslagen in een oude sigarettenautomaat kunnen mensen voor een klein bedrag een pakje kunst krijgen. Gert-Jan Bluijs, wethouder cultuur, en initiatiefnemers Karina Veeren en Karina Tan opende vrijdag dit concept.

In de ‘natuurgeneeskracht’ winkel aan het Raadhuisplein staat de bewuste Pakje Kunst automaat. Voor €4 trek je zo’n pakje uit de automaat. Naast een stukje kunst van een van de twintig deelnemende kunstenaars, krijg je ook meteen informatie over de maker en diens stijl. Een verrassing: het is niet aan de buitenkant te zien wat of welke kunstenaar erinzit.

Pakje Kunst is een initiatief van beeldenkunstenaar Ro-Nalt Schrauwen uit Tilburg. Inmiddels zijn er 52 automaten verspreid over 32 steden door heel Nederland. Nog tot en met 18 december kan je een uniek Zandvoorts pakje kunst bemachtigen.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl