Skip to main content
Evenement aanmelden

Reuzenrad keert definitief terug op Badhuisplein

By Redactie
Laatste update:

Het reuzenrad keert na een jaar afwezigheid terug op het Badhuisplein. Op 27 juli zal deze openen en tot en met het F1 weekend blijven staan. 

Dat staat in een brief aan omwonenden verstuurd door Zandvoort Beyond, de organisatie van het Zandvoort Race Festival. Het side-eventsprogramma van de formule 1 zal van 9 tot en met 25 augustus plaatsvinden.

Lees ook: Verbazing en teleurstelling om wegblijven reuzenrad: ‘onbegrijpelijk dat de gemeente dit afhoudt’

Het reuzenrad is expliciet onderdeel van dit festival, maar opent dus al eerder. “Anders dan voorgaande jaren zullen de attracties behalve het Reuzenrad op het Badhuisplein afbouwen vóór het F1 weekend. Ook onderzoeken we of de kartbaan op het Van Fenemaplein al op 2 augustus van start kan gaan.” Over de exacte invulling van het Badhuisplein tijdens het Zandvoort Racefestival is de organisatie nog in gesprek.

De gemeente verleende vorig jaar een vergunning van tien dagen voor het Reuzenrad. Dit omdat een aantal omwonenden aanhoudend zouden hebben geklaagd over dit vertier. Dat bleek niet winstgevend voor het bedrijf ‘SkyVision’ en dus bleef het reuzenrad vorige zomer weg. Wethouder Jan-Jaap de Kloet pleitte tijdens de Formule 1 vorig jaar al voor de terugkeer van het rad.

Lees ook: Wethouder: “Inzetten voor terugkeer reuzenrad”

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl