Skip to main content
Evenement aanmelden

Sloop appartementengebouw Badhuisplein ‘eindelijk’ in zicht

By Redactie
Laatste update:

De sloop van de woningen aan het Badhuisplein komt een stap dichterbij. Volgende week vertrekt de laatste bewoner uit het appartementengebouw. Dit betekent dat dan meteen begonnen wordt met de voorbereiding van de sloop van dit gebouw.

De komende week worden er hekken geplaatst om vervolgens van start te gaan met de asbestsanering. Na het verwijderen van leidingwerk kan worden overgegaan op de daadwerkelijke sloop. Het exacte startmoment is nog niet bekend. “Te lang heeft dit vervallen gebouw het beeld van dit plein bepaald. Eindelijk kunnen we nu een volgende stap maken en bouwen aan de toekomst en uitstraling van onze mooie badplaats”, aldus wethouder Peter Kramer.

Hij is verheugd dat er weer een stap kan worden gezet in de ontwikkeling van het gebied. “Het Badhuisplein is de
centrale plek waar het dorp en het strand samenkomen.” De aannemer van het sloopbedrijf is verantwoordelijk voor de verdere communicatie over de effecten voor de omwonenden.

Het is een langlopend dossier waar na jarenlang gesteggel tussen bewoners en de gemeente nu echt voortgang wordt geboekt. De gemeente politiek is intussen al enige tijd bezig met besluitvorming rond een plan voor de herontwikkeling van dit gebied. De Stedenbouwkundige Visie is hier te lezen.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl