Skip to main content
Evenement aanmelden
Zandvoort Circuit Run | Zondag 27 maart 2022

Sportief weekend voor de deur: 14.000 Circuit-runners

By Redactie
Laatste update:

Het laatste weekend van maart staat in Zandvoort al jarenlang bekend als het sportiefste weekend van het jaar.

Op zaterdag 25 maart wordt de 30 van Zandvoort georganiseerd, waar 6.000 wandelaars over afstanden van 30 of 18 km de mooie natuur van Zandvoort en omgeving ontdekken.

Bijna 2.000 deelnemers starten de dag bij zonsopkomst met een extra ronde van 4 km over het circuit. De wandelaars konden bij hun inschrijving een donatie doen aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, dat wetenschappelijk kankeronderzoek financiert.

Na afloop van de wandeltocht wordt in het centrum een gezellig feestje gevierd met livemuziek op het Gasthuisplein. Inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.

Omloop van Zandvoort 

Een dag later, op zondag 26 maart, gaat een recordaantal van 4.000 deelnemers van start bij de uitverkochte 9e editie van de Omloop van Zandvoort.

Voor de start wordt een cheque aan het goede doel Stichting ALS Nederland uitgereikt en daarmee het door de deelnemers gedoneerde bedrag onthuld.

De fietsers leggen een tocht van 40, 80 of 120 km af en finishen op het circuit. Na afloop is er volop ruimte om samen met andere sporters en supporters gezellig na te praten. Inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.

Vanaf 10.00 uur is het de beurt aan een recordaantal van maar liefst 14.000 hardlopers bij de Zandvoort Circuit Run. De Circuit Run Specials, voor sporters tussen de 4 en 18 jaar met een beperking, en de Picnic Kids Circuit Run voor kinderen van 4 t/m 13 jaar, gaan als eerste van start.

Voor deze onderdelen is inschrijven op het circuit op de dag van het evenement nog mogelijk. Na afloop van deze onderdelen starten de andere lopers voor de afstanden van 4 km, 12 km en 10 Engelse Mijl (16,1 km).

Bij hun inschrijving konden de hardlopers een vrijwillige donatie doen aan Villa Joep, dat zich inzet om neuroblastoom de wereld uit te helpen.

Gelijktijdig met de Omloop van Zandvoort en de Zandvoort Circuit Run wordt op en rond de paddock op het circuit het racefestival gehouden.

Er zijn veel leuke activiteiten en gezelligheid voor deelnemers én supporters. Het belooft een sportief weekend te worden met meer dan 24.000 wandelaars, fietsers en hardlopers die naar Zandvoort komen.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl