Skip to main content
Evenement aanmelden

Vanaf morgen onverwachts 30 statushouders opgevangen in NH Hotel

By Redactie
Laatste update:

Er worden vanaf zaterdag 30 statushouders gehuisvest in het NH Hotel. De gemeente is daar vandaag over geïnformeerd en ‘betreurt’ de gang van zaken. Zeker omdat Zandvoort al jarenlang voldoet aan de taakstelling voor opvang van statushouders.

Het COA doet dit om de druk op de asielcentra in het land te verminderen en zorgt ook voor de begeleiding van de statushouders.  Statushouders zijn personen die met succes hun asielprocedure hebben doorlopen en een permanente

verblijfsvergunning hebben gekregen. Het COA deelde het nieuws vanmiddag met het college van burgemeester en wethouders. Er zijn door de uitvoeringsinstantie 15 kamers geboekt voor de duur van 2 maanden, met een optie op verlenging.

“Het college betreurt zeer dat het hierover pas één dag van tevoren is geïnformeerd”, laten zij weten. “Bovendien voldoet Zandvoort al ruimschoots aan de huisvestingstaakstelling voor statushouders. Deze tijdelijke huisvesting van statushouders staat overigens los van de taakstelling voor opvang van asielzoekers op grond van de spreidingswet.”

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl