Portefeuillehouder Verheij verdedigt het beleid

Verheij: Uitstellen parkeerbeleid ‘onhaalbaar’

By Redactie
Door Redactie
Laatste update:

Verantwoordelijk wethouder Verheij zegt geen mogelijkheden te zien om de implementatie van het parkeerbeleid uit te stellen. Dit voorstel van de PVV en ZEE werd dinsdagavond afgeraden. Die partijen zien een half jaar uitstel als kans om naar eigen zeggen ‘grootschalige problemen’ op te lossen. Na een toezegging van de wethouder op verzoeken van de  indieners deed het hen toch besluiten om de motie uiteindelijk in te trekken. Een interessante wending op een rumoerige avond.  

“Er lopen vergunningen af over een maand, parkeerservice is volop bezig met de verwerking, 2.000 inwoners hebben al een vergunning aangevraagd en daarbij hebben wij veel geleerd van het zomerregime vorig jaar”, aldus Verheij die tevens benadrukt dat zij zich aan de door de raad vastgestelde kaders heeft te houden. Daarnaast zou het om ‘kinderziektes’ gaan die in de komende weken door passende inzet kunnen worden verholpen.

CDA, VVD, Pvda en GroenLinks verdedigen de argumentatie van de wethouder. Waar Kevin Stephan (CDA) graag vast houden aan genomen besluiten, ‘dat is betrouwbaar bestuur’. Karim el Gebaly (GL) kwalificeert de oproep als ‘rempedaal politiek’. Hij voorziet een goed doordacht beleid, ‘waar juist verbeteringen mogelijk zijn’.

Indiener Marco Deen (PVV) trok de motie uiteindelijk in, nadat portefeuillehouder Verheij een aantal toezeggingen deed. Een brief, opgesteld door PVV, ZEE, Jong en OPZ, zal uiterlijk volgende week van beantwoording worden voorzien.

Vrij snel na deze conclusie werd de  raadsvergadering van de gemeenteraad van Zandvoort gesloten. Een avond waarop aanvankelijk twee beknopte raadsstukken de agenda vulde. De indiening van een zogenoemde ‘motie vreemd’ over het parkeerregime zorgde voor een interessante wending.

Lees hier het complete verslag op onze website of zie de Zandvoortse Courant van deze week.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl

© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.
© - Stichting Zandvoort Inside. All rights reserved. Powered by Duijff Media.