Skip to main content
Evenement aanmelden
Racevlaggen bij het Raadhuis van Zandvoort | Foto: Jelmer Koper

Nog veel onduidelijk over Zandvoort Racefestival: Plannen en financiën nog niet rond

By Redactie
Laatste update:

Het vooruitzicht van een groter en verbeterd Zandvoort Racefestival blijft nog steeds in de lucht hangen, met weinig duidelijkheid over het programma en de toegezegde financiële steun van de gemeente.

In januari stemde de gemeenteraad ermee in om extra geld vrij te maken – een kwart miljoen euro – om het Zandvoort Racefestival naar een hoger niveau te tillen, hoewel er op dat moment nog geen concreet plan was. Het lijkt er echter op dat de uitvoering van dit idee moeilijker is dan gedacht, met nog steeds geen helder plan om het evenement te verbeteren.

Sander ten Bosch, directeur van Stichting Zandvoort Beyond, die verantwoordelijk is voor het festival, meldt aan het Haarlems Dagblad dat het volledig toekennen van de extra financiële steun nu onzeker is. De gemeente heeft strenge eisen gesteld aan de toekenning van deze middelen.

Zo mag de gemeentelijke bijdrage niet meer dan eenderde van de hele begroting van Zandvoort Beyond uitmaken. De rest moet de organisatie zelf dekken.

Lees ook: Extra geld voor F1 Racefestival schuurt met eerdere afspraken

De organisatie heeft inmiddels nog slechts drie weken de tijd om een volledig plan in te dienen bij de gemeente Zandvoort. Naast de zorgen over de begroting is er ook weinig bekend over hoe het programma eruit zal zien.

Maart

De hoop is dat er meer duidelijkheid komt in mei, maar voor nu blijft verbetering van het Racefestival nog onduidelijk.

Eind januari reageerde Ten Bosch bij lokale radio omroep ZFM op de gemeentelijke steun. Daar vertelde hij dat al in maart meer over het programma bekend zou worden. Inmiddels is het half april en is er nog weinig onthuld.

We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen rondom dit evenement voor Zandvoort.

Deel dit artikel op de socials!

Tip voor de redactie?

redactie@zandvoortinside.nl